<<   10   11   12   13   14   15   >>  Citate..

A gasi adevarurile stiintei, aceasta este o meserie. (Gr. C. Moisil)


Citate..

Stiinta singura, fara confirmarea experientei proprii, e lipsita de viata, degenereaza de pedantism sec si arid. (Ion Nisipeanu)


Citate..

O stiinta care sa constea din adevaruri universale si permanente nu exista. (P.P.Negulescu)


Citate..

O stiinta fara categorii este ca o scara fara trepte. (Simion Mehedinti)


Citate..

Stiinta (intreprindere condusa critic si metodic) e poarta stramta care duce la doctrina intelepciunii, daca intelegem prin aceasta, nu numai cunoasterea a ceea ce trebuie sa facem, dar si aceea a regulilor pe care trebuie sa le urmeze maiestri pentru a pregati si a invata pe altii drumul intelepciu


Citate..

Stiinta nu este numai in masura sa mareasca durata vietii, ci sa-i aduca si bucurie, datorita tehnicii minunate pe care a creat-o. (Frederic Joliot-Curie)


Citate..

Obiectul stiintei este nu ceea ce e fugitiv ca o apa curgatoare, ci ceea ce e permanent in curgerea devenirii, ceea ce e esential, in consecinta necesar si universal. (Athanase Joja)


Citate..

Fiestecare isprava a stiintei, a artei sau a industriei este o izbanda asupra materiei pe care omul o supune trebuintelor si slavei sale. (Mihail Kogalniceanu)


Citate..

Stiinta sa fie folositoare pentru toti, si nu numai pentru savanti; nu e permis ca stiinta sa fie exploatata numai de un singur om, ci de toti, mai ales cand obiectul e national sau productul unui neam intreg. (Nicolae Iorga)


Citate..

Stiinta inseamna orice urmarire metodica a legaturilor (nu a legilor) dintre faptele naturii sau ale oamenilor. (Nicolae Iorga)


Citate..

Nimic mai trist decat stiinta pe care nimeni nu mai e dator s-o stie. (Nicolae Iorga)


Citate..

Stiinta cuiva pretuieste munca pe care a intrebuintat-o ca s-o capete. (Nicolae Iorga)


Copii..

Dragul nostru, as vrea sa-ti spun ca ne lipsesti, mie si tatalui tau. Noi suntm bine, sanatosi ... A venit frigul si a trebuit sa bagam lemne in casa pentru foc. Tata a gasit din nou in lucru, iar sora-ta a pierdut ieri primul dinte. Cam atat; ah! eram sa uit: peste o jumatate de ora punem masa, asa


Copii..

O fetita de cinci ani se plimba cu mama ei de mana pe strada cand, la un moment dat, se intalnesc cu un carutas. Calul tocmai avea o erectie si fetita curioasa intreaba: -Mama, ce are calul acolo? -Nu are nimic, da-i pace, incearca mama sa-i distraga atentia fetitei. La care carutasul: -Apoi, do


Copii..

-Mama, il iubesc pe vecinul nostru, spune o adolescenta de 14 ani. -Ar putea fi tatal tau! raspunde mama. -Nu varsta conteaza! -Cred ca nu m-ai inteles.


Copii..

-Fiule, am gasit la tine in camera un prezervativ! -Bine, bunicule! -De ce bunic? -Pentru ca eu ieri, nu l-am gasit.


Copii..

-Mami, ce-i aia amanta? -E o femeie rea, mami, care ne fura din bugetul familiei. -Dar amant? -Asta, dragule, e un nene bun, care-l ajuta pe taticul tau!


Animale..

- De ce canta cocosul dimineata cu ochii inchisi? - Ca sa arate lumii ca stie poezia pe de rost!


Copii..

La usa unui birou salvamont, stau doi parinti si plang: -Ieri copilul nostru a plecat in munti si nu s-a mai intors! -Asteptati putin. Cum se numeste copilul? -George Moldoveanu! -Google, la mine! Se apropie un Saint Bernard imens. George Moldoveanu, ai inteles? Cauta! Peste ceva timp, se into


Animale..

La usa unui birou salvamont, stau doi parinti si plang: -Ieri copilul nostru a plecat in munti si nu s-a mai intors! -Asteptati putin. Cum se numeste copilul? -George Moldoveanu! -Google, la mine! Se apropie un Saint Bernard imens. George Moldoveanu, ai inteles? Cauta! Peste ceva timp, se into


Animale..

Mergea o broasca prin desert si se usca de sete. Deodata, primeste un pumn in ceafa. Se uita imprejur, nimic, nisip si cer senin. Mai merge o bucata, mai primeste un pumn in ceafa. Imprejur, nimic, cer senin. Uite asa a primit broasca doi pumni din senin.


Citate..

Stiinta este o masa pusa pentru toti: numai sa fie flamanzi, numai sa se simta nevoia manei ceresti. Rolul stiintei este acela de a inalta in sfera ideilor tot ceea ce exista. (A.I.Herzen)


Citate..

Stiinta care urmareste alte teluri decat adevarata cunoastere nu etse stiinta. (A.I.Herzen)


Citate..

Nu se poate face stiinta fara documentare, fara cunoasterea amanuntita a bibliografiei, adica a cercetarilor intreprinse pana la zi, a problemelor ridicate, a metodelor folosite, a rezultatelor obtinute in probleme investite. (Traian Herseni)


Citate..

Stiinta sociala si politica este o stiinta de observatie si nu de inspiratie; ea presupune deci in primul rand o stapanire suverana a faptelor. (Dimitrie Gusti)


Citate..

In stiinta, un fapt meritoriu in cel mai inalt grad este de a se cauta si duce mai departe adevarul insuficient stapanit de cei vechi. 9Goethe)


Citate..

Stiinta este componenta a culturii csare dezvaluie strucutra fenomenelor, a unor fragmente determinate ale realitatii relatiile (legile) lor determinante, criteriul ei definitoriu, fiind cel al stabilirii adevarului obiectiv. (Radu Florian)


Citate..

Un popor care ar ramanea statornic in cunostintele sale, ar fi un popor al carui viitor este compromis; existenta lui s-ar periclita in tot momentul intocmai ca reputatiunea de invatat a unui om care nu ar urma progresul descoperirilor si ideilor umanitatii. (Ion Ghica)


Citate..

Cu stiinta si iubirea se cladeste lumea. (Anatole France)


Citate..

Orice stiinta este stiinta experiemntala si costa in aceea ca aplica o metoda rationala lumii materiale. (Friedrich Engels)
<<   10   11   12   13   14   15   >>